Puma americká

Je to kočkovitá šelma. Měří 95 – 150 cm. Vyskytuje se v Severní Americe a Jižní Americe. Žije jak v lesích, tak na pouštích, ale také v nížinách a horách až do 4500 m. n. m. Má žlutohnědou barvu. Mláďata mají skvrny, které pak zmizí. Tělo pumy je velice svalnaté. Ocas dosahuje délky 45 – 80 cm. Je skvělý běžec. Z klidu dokáže skočit až 7 m. Živí se opicemi a prasaty pekari. O mláďata pečují matky. Obvykle pozoruje okolí z výšky a pak skočí.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

5 komentářů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *